Met de komst van de BKR-registratie en inkomenstoets voor smartphones van meer dan €250 die verkocht worden i.c.m. een nieuw abbonement, en de alsmaar stijgende prijzen van de topmodellen van fabrikanten als Apple en Samsung, neemt de populariteit van meer betaalbare smartphone in de categorie tussen de €250 en €350 euro steeds meer toe.

Veel mensen realiseren zich dat een telefoon van meer dan €600 eigenlijk gekkenwerk is, zeker als daar nog de kosten van dure reparaties bijkomen als bijv. het scherm weer een keer gebarsten is.

De komende maand komen er nieuwe generaties uit van een tweetal populaire mid-range modellen van Motorola en Hauwei die qua specificaties en uiterlijk vrijwel niet onderdoen voor veel duurdere topmodellen. Deze telefoons bieden zeer goede prestaties en zien er ook nog eens erg mooi uit.

 

Motorola G5/G5 Plus

De nieuwe generatie Moto G toestellen is in twee varianten te krijgen: De G5 (€199) en G5 Plus (€279), waarvan de eerste nu al reeds verkrijgbaar is in Nederland. De G5 Plus volgt binnenkort in april.

Beide telefoons draaien op de nieuwste versie van Android (7, Nougat) en beschikken over een metalen behuizing met een full-hd (1080p) beeldscherm. Ook een vingerafdruksensor ontbreekt niet. De G5 is geschikt voor mensen met een beperkt budget die toch over een degelijke telefoon willen beschikken.

De G5 Plus is echter de meest interessante vanwege het grotere scherm (5,2 inch), de snellere processor, meer werkgeheugen (3GB), meer opslaggeheugen (32GB, uitbreidbaar), betere camera en NFC-chip (voor draadloos betalen).

Al met al mooie specificaties voor een telefoon van minder dan €300! Verkrijgbaar in grijs en goud.

 

Huawei P10 Lite

Huawei brengt over een paar weken de opvolger uit van de P9 Lite, een groot verkoopsucces dat zeer goed uit diverse reviews kwam van o.a. de Consumentenbond. De P10 Lite is met een prijs van €350 iets duurder dan zijn voorganger, maar beschikt wederom over indrukwekkende specificaties en een mooie behuizing die plat, licht en luxueus aanvoelt.

De P10 Lite beschikt over 5,2 inch full-hd beeldscherm en 32Gb opslaggeheugen (uitbreidbaar via micro-sd). Dankzij maar liefst 4GB werkgeheugen en de snelle processor is het zeer snelle telefoon. De hoofdcamera is 12 megapixels en de frontcamera maar liefst 8 megapixel, en op de achterkant zit ook een vingerafdruksensor. De telefoon beschikt over de nieuwste Android versie (7, Nougat) voorzien van Huawei’s eigen Emotion UI. Verkrijgbaar in wit, zwart en goud.

Nieuwe (betaalbare) smartphone nodig? Dit zijn onze tips!

Je zou ook interesse kunnen hebben in