De zomervakantie is in volle gang en voor veel mensen met schoolgaande kinderen of studenten is het vaak de periode dat men op zoek gaat naar een geschikte laptop, die al dan niet verplicht moet worden aangeschaft voor het komende studiejaar.

Onderstaande laptops zijn allemaal modellen die snel en krachtig genoeg zijn om ieder programma comfortabel te gebruiken dat tijdens je gehele studie nodig zult hebben de komende vier tot zes jaar. Van programma’s als Microsoft Office (o.a. Word, Excel, Powerpoint) tot fotobewerkingsprogramma’s voor de meer creatieve opleidingen, allemaal kunnen ze zonder problemen draaien op deze laptops.

Wij vermelden hier slechts laptops met Windows, omdat wij van mening zijn dat de prijzen van Apple MacBook’s (vanaf €1250) voor scholieren en studenten op geen enkele manier te rechtvaardigen zijn en geen toegevoegde waarde hebben t.o.v. deze laptops die aanzienlijk minder kosten.

Er zijn een aantal scholen die leerlingen niet voorzien van Windows-laptops maar van ChromeBooks. Ook deze zijn hier niet vermeld. Neem contact op met de school voor meer informatie over welke model Chromebook u dan dient aan te schaffen.

De betaalbare all-rounder:  Lenovo Yoga 530

Deze laptop van Lenovo is al een aantal jaren zeer populair vanwege de prima prijs/kwaliteitverhouding en handige features als een omklapbaar touchscreen. De laptop ziet er mooi uit, is relatief plat en daardoor makkelijk mee te nemen ondanks het full-hd 14-inch beeldscherm. Het toetsenbord en touchpad werken prima en de laptop is voorzien van een vingerafdrukscanner om makkelijk in te loggen. Een prima all-round laptop met vrijwel geen minpunten.

De Lenovo Yoga 530 is in vele verschilllende configuraties beschikbaar. Voor schoolgebruik is de versie met Intel Core i3 (8e generatie) processor, 8GB werkgeheugen en een 256GB SSD schijf de meest geschikte. Deze is voor €649 o.a. verkrijgbaar bij CoolBlue. Er zijn ook snellere configuraties beschikbaar bijv. met een Intel Core i5 processor. Voor kleinere budgetten is er ook al een Lenovo Yoga 530 voor slechts €499.

Supercompact en topdesign: HP Envy 13

Wil je een snelle, superplatte laptop die je iedere dag mee kan nemen en die er ook nog eens supermooi uitziet? De HP Envy 13 voldoet aan al je verwachtingen. Deze zeer platte laptop heeft een full-hd scherm van 13,3 inch (zonder touch), een aluminium behuizing en een fijn toetsenbord. Een vingerafdrukscanner ontbreekt niet om supersnel in te loggen zonder je wachtwoord in te hoeven typen. De laptop is befaamd om de zeer lange batterijduur waarmee je iedere dag makkelijk doorkomt.

Let op: Veel winkels verkopen nog oude versies van de HP Envy 13 (uit 2018 en 2017). De nieuwste versie van 2019 moet je hebben, met een krachtige Intel Core i5 (8e generatie), 8GB werkgeheugen en een 256GB SSD-schijf. Deze is o.a. verkrijgbaar bij CoolBlue voor €899.

Betrouwbaar en snel: Lenovo ThinkBook 13s

Dit gloednieuw model van Lenovo is eigenlijk vooral bedoeld voor de zakelijke markt, maar is ook uitermate geschikt voor studenten of scholieren. De laptop is mooi plat en met een behuizing die helemaal van aluminium is. Door het scherm van 13,3 inch is de laptop lekker compact om ieder dag mee te nemen naar school of universiteit. De laptop beschikt over een snelle Intel Core i5 processor van de allernieuwste generatie, 8Gb werkgeheugen en een 256GB SSD-schijf voor supersnelle prestaties. Momenteel verkrijgbaar voor €712 bij Paradigit.

Een kleiner budget? Neem contact met ons op! 

Heeft u minder te besteden, ook dan kunnen wij een geschikte laptop voor u vinden. Via diverse kanalen en aanbieders zijn prima refurbished laptops te krijgen van A-merken als DELL en HP, die zonder problemen nog jarenlang gebruikt kunnen worden zowel voor scholieren als studenten. Het betreft zeer betrouwbare (zakelijke) laptops die nog in nieuwstaat verkeren en met zeer hoge korting verkocht worden. Neem contact met ons op dan kijken we of er ook voor u een prima laptop beschikbaar is.

Back-to-school: De beste laptops voor scholieren en studenten

Je zou ook interesse kunnen hebben in