DELL heeft vandaag een compleet vernieuwde serie XPS laptops gepresenteerd. De XPS serie bestaat uit high-end laptops die ultra-portable zijn, gebouwd uit hoogwaardige materialen als lichtmetaal en carbon. Een primeur is de nieuwe Windows Co-Pilot toets op het toetsenbord, om snel de AI-assistent te kunnen gebruiken die binnenkort in Windows en de Office programma’s geïntegreerd wordt.

 

XPS 13

De XPS 13 is met zijn 13,4 inch scherm de kleinste, lichtste en platste laptop uit de XPS serie. De laptop heeft voortaan een onzichtbaar trackpad en een rij functietoetsen die als touchbar zijn uitgevoerd middels oplichtende iconen. De laptop is naar wens met lcs of oled schermpaneel te krijgen, optioneel ook met touchscreen.

Zoals alle modellen van deze nieuwe XPS generatie beschikt de laptop over de allernieuwste Intel Core Ultra processoren en ondersteunt de wifi-netwerkkaart ook de nieuwe Wifi 7 standaard. Ondersteuning in Windows voor deze nieuwe standaard zal naar verwachting in april van dit jaar beschikbaar komen.

 

XPS 14

Volledig nieuw is een XPS model met een 14,5 inch beeldscherm. Deze XPS 14 kan optioneel worden uitgerust met een oled touchscreen met een zeer hoge resolutie van 3200×2000 pixels. De accu heeft een capiciteit van 69,5 Wh. Dankzij het bredere scherm is er naast het toestenbord ruimte voor front-facing speakers. Behalve een geintegreerde videokaart van Intel is dit model ook te verkrijgen met een Nvidia GeForce RTX 4050 videokaart voor grafische applicaties.

 

XPS 16

De XPS 16 met 16,3 inch beeldscherm vervangt de XPS 15, en is daarmee de grootste uit de serie. Dit model kan worden uitgerust met een Intel Core Ultra 7 185H processor, de snelste uit de serie. Optioneel kan worden gekozen voor een oled touchscreen met 3840×2400 pixels resolutie. De accu heeft een capaciteit van 99,5 Wh.

Alle laptops zijn tevens voorzien van een verbeterde webcam die voortaan een beeldresolutie van 1080p heeft. Beschikbaarheidsdatum in Europa is nog niet bekend, evenals de prijzen van de diverse modellen.

 

DELL vernieuwt XPS laptops

Je zou ook interesse kunnen hebben in