Tegen het einde van dit jaar zal Microsoft de opvolger van Windows 10 lanceren: Windows 11. Deze nieuwe versie zal als gratis upgrade beschikbaar komen, als uw huidige computer tenminste aan de minimale systeemeisen voldoet. Uw computer zal met name aan twee eisen moeten voldoen:

  • Minimaal een Intel processor van de 8e generatie of een AMD Ryzen 2000 series processor
  • Beschikking over een TPM 2.0 beveiligingschip

Als uw computer niet aan deze eisen voldoet, kunt u dus uw computer straks niet upgraden naar Windows 11. U kunt dan uiteraard gewoon Windows 10 blijven gebruiken, dat tot 2025 ondersteunt zal blijven worden.

Mocht u dus binnenkort de aanschaf van een tweedehands/refurbished computer overwegen, dan is het verstandig om te checken dat de computer aan de minimale systeemeisen voldoet om Windows 11 te kunnen installeren. Alleen dan bent u er zeker van dat deze ook na 2025 nog veilig te gebruiken is en dat u binnenkort met de nieuwste versie van Windows kunt werken.

De lancering van Windows 11 laat nog even op zicht wachten en het is uiteraard mogelijk dat Microsoft besluit om de minimale systeemeisen aan te passen, om de upgrade naar Windows 11 van oudere computers toch mogelijk te maken. Indien dat het geval is laten wij u dat uiteraard weten.

Windows 11: Let nu al op met het kopen van refurbished computers

Je zou ook interesse kunnen hebben in