Microsoft heeft zojuist bekend gemaakt dat vanaf vandaag de nieuwe grote versie-update van Windows 10, simpelweg genaamd Windows 10 May 2020 update, beschikbaar is om te downloaden.

Deze nieuwe update is een zogenaamde onderdelenupdate van Windows 10, die vrijwel altijd twee keer per jaar uitkomen in het voor- en najaar. Deze updates voegen nieuwe features toe, naast de gebruikelijke aanpassingen die de beveiliging en stabiliteit van Windows 10 verbeteren.

Op deze pagina geeft Microsoft een overzicht van de belangrijkste nieuwe features. Grote veranderingen zitten daar deze keer niet bij en sommige nieuwe features zoals voor Cortana zijn niet in Nederland beschikbaar.

Veel aanpassingen zijn in deze nieuwe versie gedaan om Windows 10 toegankelijker te maken voor personen met (bijv. visuele) beperkingen. Microsoft besteedt hier de laatste jaren veel aandacht aan, niet alleen in Windows maar ook in alle andere producten als Office en Teams.

De Windows 10 May 2020 update zal de komende maanden uitgerold gaan worden naar alle computers via Windows Update. Wil je de update zo snel mogelijk op je computer ontvangen, ga dan naar het Windows Update scherm in de instellingen van Windows 10 en zoek naar beschikbare updates.

Windows 10 Mei 2020 update officieel gereleased

Je zou ook interesse kunnen hebben in