De compleet vernieuwde Microsoft Edge webbrowser, die nu al een aantal maanden beschikbaar door deze zelf te downloaden vanaf de Microsoft website, zal vanaf vandaag automatisch op alle Windows 10 computers geïnstalleerd worden via Windows Update.

De nieuwe browser, direct herkenbaar aan het nieuwe icoontje, is een grote verbetering t.o.v. de oorspronkelijke Edge browser die sinds het begin standaard in Windows 10 aanwezig is. De grootste vernieuwing zit in het gebruik van de Chromium open-source webrenderengine, die ook door Google Chrome gebruikt wordt. Dit betekent dat websites nu sneller inladen en een betere compatibiliteit in de weergave van websites. Simpel gezegd: deze nieuwe versie van Edge kan gezien worden als Google Chrome, echter zonder alle trackingtools die Google ingebouwd heeft om je surfgedrag te analyseren.

De nieuwe webbrowser werkt niet alleen sneller, maar ondersteunt ook alle extensies die ook voor Google Chrome beschikbaar zijn.

Via een Microsoft Account (en binnenkort ook je zakelijke Office 365 account) is het mogelijk je favorieten, wachtwoorden en browsegeschiedenis te laten synchroniseren tussen al je apparaten.

De nieuwe Microsoft Edge browser is niet alleen beschikbaar voor Windows, maar ook voor Mac, iOS, Android en binnenkort zelfs Linux.

Nieuwe Edge browser nu bij iedereen geïnstalleerd

Je zou ook interesse kunnen hebben in