DELL heeft vandaag een gloednieuwe Ultrasharp webcam gelanceerd voorzien van een beeldsensor met 4K resolutie. De webcam is aan te sluiten via USB-C op je laptop of desktop-pc en kan beelden stream met 30 fps (frames per second) in 4K resolutie of 60 fps in 1080p of 720p resolutie.

De beeldsensor is van Sony en zorgt ervoor dat het beeld ook in een omgeving met weinig licht er toch goed uit ziet. De camera is voorzien van auto-focus en heeft ondersteuning voor HDR kleurverbetering.

Dankzij de ingebouwde infrarood-sensor beschikt de webcam ook over ondersteuning voor Windows Hello, waardoor je in kan loggen op je computer via gezichtsherkenning. Hierdoor is het intypen van je wachtwoord of PIN-code overbodig geworden.

De camera heeft een kapje dat magnetisch voor de lens geplaatst kan worden als de camera niet in gebruik is voor maximale privacybescherming.

Opvallend is dat de webcam niet beschikt over een ingebouwde microfoon. Je zal daardoor voor videogesprekken gebruik moeten maken van de microfoon van je headset of een losse externe microfoon.

De nieuwe Ultrasharp webcam is momenteel te bestellen via DELL.nl voor €217 incl. BTW.

DELL introduceert 4K webcam met Windows Hello

Je zou ook interesse kunnen hebben in