De Duitse veiligheidsdiensten hebben een algemeen advies uitgegeven om per direct geen antivirussoftware meer te gebruiken van het Russische bedrijf Kasperksy.

De software van dit bedrijf zou misbruikt kunnen worden door de Russische overheid om cyberattacks uit te voeren door computers te infiltreren om deze bijv. plat te leggen of om gegevens te stelen.

Ondanks dat het bedrijf zelf stelling ontkent ook maar enige banden te hebben met de Russische overheid, kan het bedrijf in sommige situaties gedwongen worden om schadelijke activiteiten uit te voeren.

Door de actuele situatie in Oekraïne schatten de Duitse veiligheidsdiensten in dat het risico voor dit soort misbruik door de Russische geheime diensten groter geworden is. Consumenten en bedrijven zouden daarom het gebruik van software van Kaspersky per direct moeten stoppen.

E-Launch adviseert al langere tijd geen software van Kasperksy meer te gebruiken. Voor reguliere consumenten raden wij al jaren het gebruik van third-party antivirussoftware af, gelet op het feit dat Windows standaard voorzien is van Microsoft Defender antivirusbescherming.

Slechts in specifieke situaties, met name in zakelijke omgevingen waar hoge beveiligingseisen gesteld kunnen worden, is het gebruik van antivirussoftware van third-party leveranciers een goede optie.

Twijfelt u aan de beveiliging van uw netwerk en computers, en wilt u een deskundig advies hierover? Neem dan contact met ons op! Wacht niet tot het te laat is en de schade nog veel groter is.

Advies: Gebruik geen antivirussoftware van Kaspersky

Je zou ook interesse kunnen hebben in