Zes jaar na de lancering van Windows 10 zal Microsoft op donderdag 24 juni om 17:00 uur de nieuwe versie van Windows presenteren die later dit jaar of begin 2021 beschikbaar komt.

Tijdens een onlinepresentatie die hier te bekijken zal zijn onthult Microsoft wat er allemaal gaat veranderen t.o.v. de huidige versie Windows 10. De naam van deze nieuwe versie zal hoogstwaarschijnlijk Windows 11 worden. Vorige week is er al een vroege betaversie gelekt waardoor ook de vernieuwingen in het uiterlijk al deels zichtbaar zijn geworden.

Zo zullen de icoontjes op de taakbalk voortaan gecentreerd in beeld staan en zal het startmenu ook midden in beeld verschijnen. Overigens is dit eenvoudig ook weer terug te zetten naar de linker kant van de taakbalk als je dat niet prettig vindt. Het nieuwe startmenu zal niet meer de grote live-tiles weergeven zoals in Windows 10, maar vooral bestaan uit app icoontjes zoals je ook op je smartphone gewend bent.

De exacte releasedatum van Windows 11 is nog niet bekend, wellicht dat daar tijdens de presentatie meer duidelijkheid over gegeven zal worden. Het is wel zo goed als zeker dat deze nieuwe versie voor iedereen gratis beschikbaar zal komen.

Bekijk de livestream – donderdag 24 juni 2021 – 17:00 CET.

Update:  Op deze website vindt informatie over Windows 11

Microsoft presenteert Windows 11

Je zou ook interesse kunnen hebben in