Microsoft heeft via het Microsoft Teams Uservoice forum, waar gebruikers ideeën en feedback kunnen geven voor nieuwe features van Teams, bevestigt dat het momenteel bezig is om de weergave van videomeetings aan te passen waardoor meer dan vier mensen tegelijkertijd zichtbaar zijn in een groepsgesprek.

Momenteel laat Teams in een groeps-videocall alleen het beeld zien van de laatste vier mensen die aan het woord zijn geweest. Zodra iemand anders gaat spreken, komt deze automatisch in beeld, maar er zijn altijd maximaal vier personen tegelijkertijd in beeld. Concurrent Zoom, die de laatste tijd veel in de aandacht staat, zowel negatief als positief, heeft bij groepsgesprekken wel de mogelijkheid om iedereen in beeld te laten zien (mozaiek-weergave). Veel gebruikers geven aan het handig te vinden als dit ook in Teams mogelijk zou zijn.

Op het Uservoice forum is deze mogelijkheid momenteel de meeste gevraagde feature. Een lid van het Microsoft Teams ontwikkelteam laat weten:

Based on recent feedback, we are accelerating our work to increase the number of participants shown in the main meeting window. Stay tuned for more updates. Thank you!

Een exacte datum wordt nog niet gegeven, maar de plotselinge populariteit van Zoom, ingegeven door de huidige corona-crisis, heeft Microsoft duidelijk doen besluiten meer vaart te zetten aan de ontwikkeling van deze nieuwe mogelijkheid.

Microsoft Teams krijgt videomeetings met weergave van meer dan vier personen

Je zou ook interesse kunnen hebben in