Sinds deze week zijn er diverse modellen laptops verkrijgbaar voorzien van de nieuwe Snapdragon Elite X chipset, die voor grote verbeteringen zorgt zowel op het gebied van prestaties als van batterijduur. Deze nieuwe Snapdragon zijn gebaseerd op een ARM-architectuur, waardoor deze nieuwe computers ook voorzien zijn van Windows on ARM, de ARM-versie van Windows 11. Al deze nieuwe laptops zijn CoPilot+ PC’s, wat inhoudt dat ze voldoen aan de eisen die Microsoft stelt om gebruik te kunnen maken van de nieuwe AI features die in Windows ingebouwd worden.

DELL

DELL heeft deze week de bestellingen geopend van de nieuwe DELL XPS 13 met Snapdragon Elite X chipset. Deze laptop is identiek aan de versie voorzien van Intel processoren, gebouwd van hoogwaardige materialen en een zeer dunnn behuizing. Dit nieuwe model is voorzien van de platte toetsen en het onzichtbare trackpad, dat geen zichtbare randen heeft. 

De DELL XPS 13 is vanaf €1399 incl. BTW verkrijgbaar op deze pagina. Het model is in twee kleuren verkrijgbaar: platinum zilver en antraciet grijs. Binnen enkele weken worden ook laptops met Snapdragon chipsets verwacht binnen de Inspiron en Latitude series. Deze zijn reeds te bekijken op de website echter nog niet te bestellen.

Microsoft Surface

Op de website van Microsoft zijn de nieuwe Surface Pro 11 en de nieuwe Surface Laptop te krijgen, ook voorzien van de nieuwe Snapdragon chipsets. De nieuwe modellen hebben diverse verbeteringen ondergaan, zo is de Surface Pro nu ook met OLED-beeldscherm te krijgen en heeft  de Surface Laptop een nieuwe behuizing met dunnere schermranden.

Beide modellen zijn in diverse kleuren te verkrijgen, vanaf €1199 incl. BTW

Lenovo 

Lenovo heeft de Yoga Slim 7x Gen 9 laptop nu beschikbaar, een ultradunne laptop met een 3K OLED touchscreen beeldscherm. De uitvoering met 16GB werkgeheugen en 512GB SSD kost €1449 incl. BTW. Uiteraard zijn er ook andere uitvoeringen beschikbaar met 32GB en grotere opslag.

ASUS

De Vivobook S15 is de eerste laptop van ASUS met de Snapdragon Elite X chipset. Deze laptop met 16-inch OLED beeldscherm heeft 1TB SSD opslag en een WIndows Hello webcam om in te loggen met je gezicht. Door de grote batterij is een batterijduur van 18 uur mogelijk. De laptop is nu te bestellen op de website van ASUS voor €1299 incl BTW.

HP

HP heeft de Omnibook X AI laptops aangekondigd op de website, echter zijn deze nog niet te bestellen. Naar verwachting zal dit binnen enkele weken mogelijk zijn.

Laptops met Snapdragon Elite X nu verkrijgbaar

Je zou ook interesse kunnen hebben in