Microsoft heeft een wijziging doorgevoerd voor de OneDrive app op Windows 11. Als een gebruiker zich aanmeldt met zijn account in de app, als hij bijv. voor het eerst heeft ingelogd op de computer, zal de OneDrive app automatisch het synchroniseren inschakelen van de drie belangrijkste gebruikersmappen (Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen). 

Tot op heden moest een gebruiker dit zelf inschakelen, een optie die direct aangeboden werd bij het doorlopen van de diverse setup-schermen als de gebruiker zich aanmeldt in de OneDrive app.

Als een gebruiker zijn Bureaublad , Documenten en Afbeeldingen mappen niet wil synchroniseren met OneDrive, dan kan dat uitgeschakeld worden.

Het synchroniseren van de drie mappen is zeker aan te raden. Niet alleen heb je hierdoor een backup in de cloud van alle bestanden die je daarop opslaat, maar het maakt het wisselen van computer ook veel eenvoudiger. Je hoeft je immers op een nieuwe computer slechts opnieuw aan te melden, en al je bestanden zijn direct weer beschikbaar. Ook zijn de bestanden op bijv. je Bureaublad te bekijken en te bewerken via de OneDrive app op je telefoon of tablet.

OneDrive gaat mappen automatisch backuppen

Je zou ook interesse kunnen hebben in