Gebruikers die nog een computer met Windows Vista gebruiken doen er goed aan om serieus te overwegen om over te stappen op een nieuwe computer. Microsoft zal tot 11 april a.s. het besturingssysteem ondersteunen met updates, maar daarna zal uw computer niet meer beschermd zijn tegen eventuele beveiligingsproblemen die nog kunnen opduiken in de toekomst.

Niet alleen het besturingssysteem zelf, maar ook diverse browsers als Chrome en Firefox zullen ook binnenkort niet meer te updaten zijn. Internet Explorer was al veel langer niet meer te upgraden naar een nieuwere versie. Ook recente versies van Microsoft Office zijn niet meer te gebruiken op Windows Vista. Dit alles zorgt ervoor dat uw computer slecht beveiligd is en vatbaar voor virussen zoals gevaarlijke ransomware-infecties.

Windows Vista werd in januari 2007 gelanceerd en was de langverwachte opvolger van het populaire Windows XP. Door de compleet vernieuwde kernel hadden gebruikers in het begin moeite met compatibiliteit met randapparaten zoals bijv. printers. Deze problemen waren met Service Pack 1 vrijwel allemaal opgelost, echter had Vista toen al een dubieus imago opgebouwd.

E-Launch adviseert gebruikers om geen gebruik meer te maken van Windows Vista. Een computer met Vista is gelet op de leeftijd ook wel aan vervanging toe. Wij kunnen u goed adviseren voor wat betreft de aanschaf van een nieuwe computer en kunnen al uw gegevens en bestanden zonder problemen overzetten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nog 30 dagen ondersteuning voor Windows Vista

Je zou ook interesse kunnen hebben in