Microsoft heeft vanaf deze maand een wijziging doorgevoerd in het activatieproces van de MS Office programma’s die gebruikers van een Office 365 Premium abonnement op hun computer mogen installeren.

Tot op heden was het mogelijk dat een gebruiker met een Office 365 Premium abonnement de programma’s op de computer installeerde en de activatie uitvoerde, waarna vervolgens andere gebruikers op dezelfde computer ook ervan gebruik konden maken onder hun eigen account, ook al waren zij zelf niet in het bezit van een Office 365 Premium licentie. Vanaf deze maand zal voor iedere gebruiker die inlogt op de computer gecontroleerd worden of deze gebruiker een geldige licentie bezit om gebruik te mogen maken van de MS Office programma’s.

Gebruikers die dus bijv. een Office 365 Essentials licentie hebben, kunnen dus geen gebruik meer maken van Word, Excel, Powerpoint of Outlook die door iemand anders op de computer zijn geïnstalleerd. Uiteraard kunnen ze nog wel gebruik maken van de online versies die via de Office 365 portal te gebruiken zijn.

De wijziging in de activatiecontrole van de Office programma’s zal de komende maanden naar alle Office 365 gebruikers uitgerold worden.

Heeft u vragen of de diverse Office 365 abonnementsvormen? Neem contact met ons op!

Belangrijke wijziging activatiecontrole MS Office programma’s

Je zou ook interesse kunnen hebben in