Windows-10-Anniversary-Update

Via een uitegelekt persbericht is bekend geworden dat de eerste grote update voor Windows 10, de Anniversary Update, beschikbaar zal komen op 2 augustus van dit jaar. Dit is zoals de naam aangeeft ongeveer een jaar na de release van Windows 10. De update komt beschikbaar zowel voor computers als ook voor smartphones die op Windows 10 draaien.

De Anniversary Update bevat een groot aantal verbeteringen en nieuwe features, zowel voor het besturingssysteem zelf als ook voor een reeks ingebouwde apps. Zo zal de Microsoft Edge browser de beschikking krijgen over de mogelijkheid om plug-ins te gebruiken, zoals een ad-blocker of password managers. Ook zal het Start menu een aantal kleine aanpassingen bevatten die het gebruik nog makkelijker maken. Voor gebruikers van apparaten met touchscreen en pen komen vele nieuwe mogelijkheden om notities te maken.

Windows 10 in inmiddels op meer dan 350 miljoen computers geïnstalleerd, die allemaal in aanmerking komen voor de Anniversary Update. De update zal zoals gebruikelijk via Windows Update beschikbaar komen.

Windows 10 Anniversary Update beschikbaar op 2 augustus

Je zou ook interesse kunnen hebben in