Microsoft heeft vandaag nieuwe varianten van de diverse Microsoft 365 abonnementen aangekondigd waarbij Teams niet meer inbegrepen is. Naar aanleiding van  klachten van concurrerende bedrijven zoals Slack bij de Europese Commissie over het bundelen van Teams met Microsoft 365, heeft Microsoft gekozen voor de optie om Microsoft 365 licenties aan te bieden waarbij Teams dus niet meer inbegrepen is. Deze nieuwe abonnementen zijn alleen binnen de EU en Zwitserland verkrijgbaar.

Deze abonnementen zonder Teams zijn 1 à 2 euro goedkoper dan de huidige versies mèt Teams. Zo kost Microsoft 365 Business Standard, het populairste abonnement voor bedrijven tot 300 werknemers, zonder Teams €9,70 per maand i.p.v. €11,70 per maand.

Gelet op het feit dat Teams binnen het bedrijfsleven bijna de facto de standaard app geworden is voor online meetings en samenwerking via de cloud, verwachten wij niet dat deze abonnementen zonder Teams veel gekozen zullen worden door bedrijven. De voordelen van het gebruik van Teams, met name door de volledige integratie met andere onderdelen binnen Microsoft 365 zoals SharePoint en vele andere apps, zijn daarvoor veel te groot en onmisbaar geworden.

Meer informatie is hier te lezen.

Microsoft 365 in Europa nu ook zonder Teams

Je zou ook interesse kunnen hebben in