Panos Panay, hoofd van het Windows-team bij Microsoft, heeft vandaag bekend gemaakt in deze blogpost dat de nieuwe versie van Windows genaamd Windows 11 vanaf 5 oktober beschikbaar zal zijn. Vanaf die datum zullen nieuwe computers verkocht gaan worden met het nieuwe besturingssysteem.

Ook zal vanaf 5 oktober de uitrol beginnen van Windows 11 naar alle huidige computers, als die tenminste voldoen aan de systeemeisen voor Windows 11. De belangrijkste eisen waar uw computer aan moet voldoen zijn:

  • Minimaal een Intel processor van de achtste generatie (volledige lijst) of een AMD processor van de Ryzen 3000 serie (volledige lijst).
  • Een TPM 2.0 beveiligingschip

Als u computer aan deze eisen voldoet zult u de upgrade naar Windows 11 gratis ontvangen via de Windows Updates. De upgrade zal niet automatisch geïnstalleerd worden. Binnenkort kunt u op uw huidige computer in het Windows Update scherm een melding zien of uw computer aan de systeemeisen voldoet.

Windows 10 zal nog tot oktober 2025 ondersteund worden door Microsoft en van beveiligingsupdates worden voorzien. Als uw computer niet aan de systeemeisen voor Windows 11 voldoet dan kunt u dus zonder problemen nog tot die tijd met Windows 10 blijven werken.

Windows 11 vanaf 5 oktober beschikbaar

Je zou ook interesse kunnen hebben in