Bedrijven die nog steeds gebruik maken van Skype for Business, de zakelijk variant van Skype die ook geïntegreerd was binnen de zakelijke Office 365 abonnementen, worden door Microsoft eraan herinnert dat vandaag de laatste twaalf maanden zijn ingegaan dat men nog van Skype for Business gebruik kan maken en de stekker op 31 juli 2021 eruit getrokken wordt.

Microsoft heeft twee jaar geleden Microsoft Teams gelanceerd, dat vrijwel alle functies van Skype for Business heeft overgenomen en momenteel met zeer veel succes door bedrijven gebruikt wordt voor o.a. online samenwerking, communicatie via chatberichten en uiteraard audio- en videocalls.

Tot op heden was het mogelijk om beide diensten eventueel nog naast elkaar te gebruiken. Door de explosieve groei van Teams (mede door de omstandigheden rondom het coronavirus) en de positieve ervaring die bedrijven en gebruikers met Teams hebben is het gebruik van Skype for Business snel afgenomen en zijn de meeste bedrijven inmiddels volledig overgegaan naar Teams.

E-Launch is specialist in de implementatie van Microsoft Teams en het faciliteren van de gebruikersadoptie om snel en efficiënt Teams binnen uw bedrijf te gaan gebruiken. Neem contact met ons op als u denkt onze hulp te kunnen gebruiken!

Skype for Business: nog één jaar te gaan

Je zou ook interesse kunnen hebben in