Microsoft heeft een persevent aangekondigd voor 21 september. De verwachting is dat op dit evenement een aantal vernieuwde Surface modellen zullen worden aangekondigd. Volgens insiders zullen de volgende modellen gepresenteerd worden:

  • Surface Laptop Studio 2
  • Surface Laptop Go 3
  • Surface Go 4

Voor alle modellen worden geen grote uiterlijke wijzigingen verwacht. Wel zullen de computers voorzien worden van recentere Intel chipsets en processoren om betere prestaties te leveren t.o.v. de vorige generaties.

Het is niet bekend of de Surface Laptop en Surface Pro ook vernieuwd zal worden. De huidige generaties Surface Laptop 5 en Surface Pro 9 beschikken over 12th gen Intel chipsets, wellicht dat deze ook worden geupdated naar de huidige 13e generatie.

Mogelijk zal Microsoft het evenement ook aangrijpen om nieuwe features te presenteren die in de volgende grote jaarlijkse update van Windows 11 aanwezig zijn, update 23H2. Deze update is momenteel al beschikbaar voor beta-testers, en bevat diverse nieuwe features zoals ondersteuning voor RAR-bestanden en Windows Co-pilot, de nieuwe AI-assistent die Cortana gaat vervangen.

Nieuwe Microsoft Surface laptops op komst

Je zou ook interesse kunnen hebben in