Het online videobewerkingsprogramma Clipchamp, dat volledig in je webbrowser draait, is binnenkort ook te gebruiken voor iedereen die over een zakelijk Microsoft 365 account beschikt (Business of Enterprise). Clipchamp is dan direct te gebruiken via de Microsoft 365 portal en integreert o.a. met OneDrive, SharePoint en Teams voor het opslaan en delen van videoprojecten. Het uitrollen naar alle zakelijke Microsoft 365 gebruikers zal de komende weken plaatsvinden.

Clipchamp maakt het o.a. mogelijk om video’s te bewerken, te monteren, kleur- en overgangseffecten toe te passen en audiotracks toe te voegen. Als je klaar bent met de montage kan je de video exporteren naar één van de veelgebruikte videoformaten of direct publiceren op videosites als YouTube en social media platforms als Instagram, TikTok en Facebook.

Clipchamp werd in 2021 door Microsoft overgenomen en was reeds te gebruiken met een persoonlijk Microsoft account. De integratie met zakelijke Microsoft 365 accounts was reeds eerder aangekondigd maar wordt nu dus ook daadwerkelijk binnenkort uitgerold.

Voor sommige features in Clipchamp zal een betaalde licentie nodig zijn. Momenteel biedt Clipchamp ook al een gratis variant die het exporteren van video’s mogelijk maakt met een maximale resolutie van 1080p. Dit is ruim voldoende om video’s bijv. op YouTube te publiceren. Voor het produceren van video’s in 4K resolutie en het gebruik van geavanceerde filters is een premium abonnement nodig.

Doordat de app volledig webbased is heb je geen zware computer nodig om video’s te bewerken. Tevens werkt de app zeer gebruiksvriendelijk.

Meer informatie is hier te lezen.

 

Clipchamp beschikbaar voor Microsoft 365 Business gebruikers

Je zou ook interesse kunnen hebben in