Het gebruik van Skype of Skype for Business stelt u in staat om een persoonlijk gesprek met iemand te voeren zonder veel tijd (en geld) kwijt te zijn aan reizen. Ook met meerdere personen, die allemaal op verschillende locaties aanwezig zijn, is vergaderen en overleggen via Skype geen enkel probleem.

Vrijwel iedere laptop is voorzien van een ingebouwde webcam en microfoon, waardoor u direct aan de slag kan. Bij gebruik van een desktop pc dient u zelf een webcam aan te schaffen. Deze kunt u dan op uw monitor plaatsen en eenvoudig aansluiten op één van de usb-poorten van uw computer. De installatie van uw webcam verloopt dan vrijwel altijd automatisch zonder dat u verder enige software hoeft te installeren.

Om verder optimaal te Skypen kunt u de volgende tips volgen:

Bevindt u zich in een ruimte met meerdere personen, gebruik dan een koptelefoon
Om te voorkomen dat andere mensen met het gesprek meeluisteren, en om u beter te concentreren op het gesprek dat u voert via Skype, is het aan te bevelen om een koptelefoontje te gebruiken. U kunt hiervoor bijv. de koptelefoon van uw smartphone aansluiten op de koptelefoonaansluiting van uw laptop of desktop pc. De koptelefoon hoeft niet voorzien te zijn van een microfoon! Daarvoor kunt u gewoon de microfoon van uw laptop of webcam blijven gebruiken.

 

Ga niet met uw rug naar het raam zitten
Veel webcams hebben moeite met het (zon)licht dat van een raam afkomstig is. Het beeld wordt dan automatisch donkerder afgesteld, waardoor uzelf ook slechter zichtbaar bent. Kunt niet op een betere plek zitten, kijk dan of u de zonwering bij kunt stellen om het licht van buiten te verminderen.

 

Gebruik een kwalitatief goede webcam
Bij gebruik van een laptop bent u uiteraard gebonden aan de ingebouwde webcam, deze is niet te vervangen. Voor een desktop pc kunt u uiteraard wel zelf kiezen welk model webcam u gebruikt. Wij adviseren u te kiezen voor een kwalitatief goede webcam die een goed beeld geven, ook bij minder licht, en voorzien is van een kwalitatief superieure microfoon. Dit komt de gesprekskwaliteit sterk te goede.
Wij hebben voor u een aantal goede webcams op een rijtje gezet:
– Logitech C920 | prijsoverzicht | absoluut topmodel met zeer goede beeldkwaliteit en uitstekende microfoon
– Logitech C525 | prijsoverzicht | prima webcam voor een aantrekkelijk prijs
– Microsoft Lifecam Cinema | prijsoverzicht | erg goed beeld ook bij minder licht, goede microfoon

 

Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding
Vrijwel iedere breedbandverbinding (adsl/kabel) is geschikt voor het gebruik van Skype. Bent u via Wifi verbonden, check dan dat uw draadloze verbinding snel genoeg is voordat u aan het Skype gesprek begint. Met name op openbare wifi-netwerken (café’s, hotels, luchthavens, etc.) kan de verbinding soms traag zijn waardoor het Skypen moeizaam verloopt. Op kantoor kunt u eventueel bij uw systeembeheerder informeren of het bedrijfsnetwerk geschikt is om zonder problemen te Skypen.

 

 

Gebruik Skype optimaal met je laptop of desktop pc

Je zou ook interesse kunnen hebben in