Windows-10-Anniversary-Update

Vanaf morgen, dinsdag 2 augustus, zal de eerste grote update van Windows 10 beschikbaar komen sinds de release van Windows 10, nu een jaar geleden. De update bevat een hele serie verbeteringen die Windows 10 beter, veiliger en sneller maken en voegt ook nieuwe handige functies toe, zoals o.a. extensies (Adblock, etc.) voor de Edge browser.  Ook worden er vele nieuwe functies toegevoegd voor mensen die een apparaat met pen gebruiken (zoals de o.a. de Microsoft Surface tablets) en wordt het Start menu lichtelijk aangepast.

De update zal de komende dagen automatisch door iedere computer met Windows 10 gedownloaded worden en net als alle overige updates vanzelf geïnstalleerd worden. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus niet iedereen zal hem hetzelfde moment ontvangen.

U kunt de installatie ook handmatig starten (via het scherm Instellingen > Bijwerken en beveiligen > Naar updates zoeken). Hou er rekening mee dat de installatie enige tijd in beslag neemt, afhankelijk van de snelheid van uw computer.

De update komt binnenkort ook uit voor smartphones die voorzien zijn van Windows 10 Mobile. Voor de Xbox One is de update sinds dit weekend al beschikbaar gekomen.

 

Vanaf morgen beschikbaar: Windows 10 Anniversary Update

Je zou ook interesse kunnen hebben in