Voor veel computergebruikers is het Microsoft Office pakket (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, etc.) ook voor thuis onmisbaar, bijv. voor school- of studiewerk van de kinderen.

Om het Office softwarepakket privé thuis te gebruiken zijn er diverse mogelijkheden. Over het algemeen adviseren wij u om Office te verkrijgen via een Microsoft 365 abonnement.

Let op: Begin 2020 heeft Microsoft de naam Office 365 aangepast in Microsoft 365.

Dit biedt vele voordelen: U werkt altijd met de nieuwste versie van de programma’s en ontvangt ook heel veel opslagruimte (1000 GB) op OneDrive die u kunt gebruiken voor het veilig online opslaan van al uw documenten, foto’s en video’s. Op die manier zijn al uw bestanden veilig opgeslagen in het geval uw computer defect raakt of gestolen wordt, en kunt u documenten ook openen en bewerken op uw smartphone en tablet.

Wij wijzen u erop dat het Office-softwarepakket dat bij Microsoft 365 abonnementen is inbegrepen, net als de OneDrive cloudopslag, zowel gebruikt kan worden op Windows als op Mac computers.

Wij hebben hieronder enkele opties om het Office-pakket te installeren op uw thuiscomputer op een rijtje gezet.

1: U heeft al een zakelijk Microsoft 365 Business Standard of Business Premium account via uw werkgever

Als u via uw werkgever beschikt over een Microsoft 365 Business Standard of Microsoft 365 Business Premium account (voorheen genaamd Office 365 Business Premium), dan kunt het Office-softwarepakket via de Microsoft 365 portal downloaden en installeren op maximaal 5 computers, dus ook op uw privé-computer die u thuis gebruikt. Informeer bij de IT-afdeling van uw werkgever of deze mogelijkheid aanwezig is.

2: Microsoft 365 Personal

Met een Microsoft 365 Personal abonnement kunt u het Office-pakket onder uw eigen persoonlijke Microsoft-account op meerdere computers installeren. Bij het abonnement is maar liefst 1000 GB opslagruimte op OneDrive inbegrepen om al uw documenten, foto’s en video’s veilig in de cloud op te slaan. Ook kunt u gebruikt maken van de uitgebreide Office apps op uw tablet en smartphone. Dit abonnement kost bij Microsoft normaal gesproken €70 per jaar, maar als u online zoekt vindt u het al voor ongeveer €40 per jaar.

3: Microsoft 365 Family

Hebben meerdere familieleden de Office-programma’s nodig, dan is het Microsoft 365 Family abonnement aan te bevelen. Dit pakket mag door maximaal 6 familieleden op meerdere computers geïnstalleerd worden. Ieder familielid afzonderlijk ontvangt 1000 GB OneDrive opslagruimte om bestanden veilig op te slaan in de cloud. De reguliere prijs van dit abonnement is €99 per jaar, maar online al te vinden voor ongeveer €65 per jaar.

4: Microsoft 365 voor scholieren/studenten via school of universiteit

Veel scholen, hogescholen en universiteiten bieden hun studenten een vrijwel gratis Microsoft 365 abonnement aan waarmee de student het Office-pakket op zijn computer kan installeren. Het Microsoft 365 abonnement kan vaak direct via de school of universiteit verkregen worden of via websites als www.slim.nl (middelbare school) of www.surfspot.nl (basisonderwijs, hogescholen en universiteit). Zo kunnen studenten bijv. al een Microsoft 365 abonnement krijgen voor slechts €4 per jaar. Sommige onderwijsinstellingen bieden Microsoft 365 helemaal gratis aan. Informeer bij je school of universiteit wat de mogelijkheden zijn.

5: Gebruik de gratis Office online apps

Indien u over een (gratis) Microsoft Account beschikt, dan beschikt u over de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis Office online apps zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Deze apps werken in uw webbrowser en zijn beperkter in mogelijkheden dan de volledige Office-programma’s die u op de computer installeert. Als uw documenten niet al te complex zijn dan kunt u met deze online apps waarschijnlijk prima uit de voeten. Uw documenten worden opgeslagen op OneDrive, waar u 5 GB gratis opslagruimte heeft.
U kunt een Microsoft Account gratis aanmaken op deze pagina. Gebruikt u al een Hotmail, Live of Outlook.com mailaccount, dan kunt u daarmee ook direct gebruik maken van de Office online apps.
Klik hier om direct naar Office online te gaan. Met Office online kunt u ook real-time samenwerken in een document met meerdere mensen. Om gebruik te maken van de Office online apps dient uw computer uiteraard wel altijd met internet verbonden te zijn. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die aan hun documenten willen werken op plaatsen waar geen stabiel internet beschikbaar is, zoals in de trein of op afgelegen plaatsen.

Microsoft Office voor thuis? Zo kan je het goedkoop krijgen.

Je zou ook interesse kunnen hebben in