Microsoft heeft tijdens een presentatie gisteren in New York een nieuw Surface model gepresenteerd, een all-in-one pc genaamd Surface Studio.

surface-studio-lifestyle-2-web

De Surface Studio kenmerkt zich door het zeer hoogwaardige beeldscherm van maar liefst 28 inch dat niet alleen een zeer hoge resolutie heeft (4500 x 3000 pixels), maar vooral een extreem hoge kleurweergave heeft met ondersteuning van Adobe sRGD, DCI-P3 en Vivid Colors kleurprofielen. Dit is vooral voor grafische professionals van groot belang.

studio

Het scherm is uiteraard van touch voorzien en kan naar beneden gekanteld worden tot een hoek van 20 graden zodat er comfortabel met de pen op getekend kan worden.

Uniek is ook de nieuwe Surface Dial draaiknop, die via bluetooth verbonden is met de pc. De Dial kan gebruikt worden op je bureau, maar kan ook op het scherm geplaatst worden, waarbij het scherm de Dial herkent en commando’s laat zien die met de Dial geselecteerd kunnen worden.

surfacestudio-002

De Surface is voorzien van Intel Core i5 of Core i7 processoren en nVidia GeForce videokaarten, met 8/16/32 GB werkgeheugen.

De prijzen beginnen bij $2999 in de VS met leveringen vanaf november. Er is nog niets bekend over beschikbaarheid in overige landen.

surface_studio_1

Microsoft presenteert Surface Studio

Je zou ook interesse kunnen hebben in