Dell heeft op de jaarlijkse Computex beurs in Tapei een serie (ver)nieuwde modellen gepresenteerd die de komende maanden op de markt zullen komen.

De meest interessante nieuwe modellen zijn de vernieuwde nieuwe XPS 13 2-in-1 laptop en een compleet nieuwe lijn Inspiron all-in-one desktop pc’s.

De nieuwe versie van de DELL XPS 13 2-in-1 laptop, één van onze favoriete laptops van het afgelopen jaar, is voorzien van een nieuw beeldscherm met een verhouding 16:10, wat betekent dat hij extra hoogte heeft gekregen. Dit is erg prettig voor het werken in documenten (bijv in Word en Excel) of bij het browsen van websites. De laptop heeft uiteraard nog steeds het bekende ultradunne design van alle XPS laptops.

De grootste vernieuwing zit echter in de nieuwste Intel Core processoren van de 10e generatie. Deze zijn krachtiger en zuiniger geworden wat tot een theorestische batterijduur van 17 uur moet leiden. In de praktijk valt dit natuurlijk altijd lager uit, maar desalniettemin is dit toch spectaculair lang. Ook de grafische prestaties van de videokaart zijn verbetert. Del DELL XPS 13 is de eerste laptop ter wereld die deze nieuwe generatie Intel chipsets aan boord heeft.

Het touchpad is 19% groter geworden en de webcam is weer verplaatst naar de bovenkant van het scherm waardoor je beter in beeld bent.

De XPS 13 2-in-1 zal verkrijgbaar zijn met zowel full-hd als met QHD+ resolutie beeldschermen.

 

Ook heeft DELL een compleet nieuwe serie Inspiron all-in-one computers gepresenteerd. De zullen verkrijgbaar zijn met een 24-inch of 27-inch beeldscherm en zijn voorzien van de nieuwste Intel chipsets en processoren.

Het design is compleet vernieuwd met een mooie steun, een soundbar en Infinity-Edge beeldschermen met zeer dunne schermranden. Het scherm heeft aan de bovenkant een pop-up webcam die ingeklapt kan worden als hij niet in gebruik is voor extra privacy.

De computers hebben ingebouwde Wifi-AC voor een snelle verbinding en beschikken tevens over een HDMI-in ingang waardoor je ze ook als scherm kan gebruiken voor bijv. een game-console of tv-decoder.

Alle nieuwe modellen zullen vrij snel beschikbaar komen de komende maanden. De exacte prijzen voor de benelux zijn nog niet bekend gemaakt, maar zullen in lijn liggen met de huidige modellen.

 

Nieuwe DELL computers op Computex

Je zou ook interesse kunnen hebben in