DELL heeft vandaag een nieuwe Latitude 2-in-1 laptop gepresenteerd die voorzien is van diverse innovaties. Zo is de laptop voorzien van een infrarood-sensor die detecteerd wanneer de gebruiker voor de laptop gaat zitten en deze dan direct aanzet vanuit slaapstand en vervolgens direct inlogt via de Windows Hello webcam met gezichtherkenning.

De laptop beschikt over een 14-inch touchscreen maar is dankzij de zeer dunne schermranden niet groter dan een 13-inch laptop. Het chassis is volledig van aluminium en daardoor licht en zeer stevig gebouwd.

Ook nieuw is dat dit model optioneel kan worden uitgerust met een extra grote 78 kw/u accu die voor een totale batterijduur zorgt van maar liefst 24 uur volgens de MobileMark accutest. In de praktijk zal dit bij normaal gebruik een accuduur van minimaal 15 uur opleveren, een stuk langer dan vergelijkbare laptops.

Zoals alle zakelijke Latitude laptops van DELL beschikt ook dit model over uitgebreide beveiligingsopties zoals een smartcard-lezer. 

De laptop is voorzien van twee traditionele USB-A 3.0 poorten en heeft ook twee USB-C poorten, beide voorzien van Thunderbolt 3. Ook een HDMI aansluiting en een mini-SD kaartlezer ontbreken niet.

De Latitude 7400 beschikt over de nieuwste Intel Whiskey Lake processoren die voor snelle prestaties zorgen en bijdragen aan de langere accuduur. Optioneel is dit model ook te voorzien van een 4G-modem voor mobiel internet.

Prijzen en leverdatum voor Nederland zijn nog niet bekend, maar reken op een vanafprijs van ongeveer €1400.

Nieuw: DELL Latitude 7400 notebook met 24 uur batterijduur

Je zou ook interesse kunnen hebben in