Om de realisatie van uw website zo efficiënt mogelijk te laten verlopen hebben wij een 5-stappenplan opgesteld. Dit plan zorgt ervoor dat wij snel kunnen werken en dat u als opdrachtgever alle voorbereidingen kunt treffen om samen tot een mooi eindresultaat te komen. Ons plan bestaat uit de volgende stappen:

 

1rondje

Verzameling inhoudelijk materiaal (teksten, foto’s, etc.) en vaststelling inhoudsstructuur

E-Launch bespreekt met u wat er exact op de website geplaatst moet worden, hoe dit op de site weergegeven moet worden, en zorgt ervoor dat u dat op de beste wijze aan ons aanlevert. Het betreft hier o.a. teksten, foto’s, logo’s, eventueel video’s, etc. Met onze ervaring als webdesigners adviseren wij u hoe alle informatie op de best mogelijke wijze op de website ingedeeld kan worden om de bezoekers van uw site zo goed mogelijk te bedienen.

 

2rondje

Keuze van WordPress theme

Op basis van alles wat besproken is in stap 1, gaat E-Launch op zoek naar een WordPress theme dat het beste aansluit bij uw nieuwe website. Een theme biedt een kant-en-klaar design dat als basis gaat dienen voor het ontwerp van uw website. Het is belangrijk dat dit design qua stijl maar ook qua indeling en navigatie goed past bij de inhoudsstructuur die in stap 1 vastgesteld is. E-Launch zal u een aantal WordPress themes laten zien, waaruit wij samen met u een keuze maken.

 

3rondje

Technische installatie van WordPress (basispakket + theme + extra plug-ins)

Nadat er een keuze van het WordPress theme, zal E-Launch het gekozen theme gaan installeren. Hierbij wordt eerst de meest recente versie van WordPress geïnstalleerd en zorgen wij ervoor dat het theme correct toegevoegd wordt aan het basispakket. Indien het theme aanpassingen vereist zoals wijziging van kleuren of lettertypes, dan zal dat ook in deze fase gebeuren. Tevens worden er een aantal uitbreidingsmodules (plug-ins) door ons toegevoegd, zoals een backup-module en modules om bijv. de bezoekersstatistieken van uw website te kunnen volgen.

 

4rondje

Invulling en controle van alle content (teksten, foto’s, video’s)

Zodra de installatie in stap 3 afgerond is, zal E-Launch al het door u aangeleverde materiaal op de website gaan plaatsen. Alle teksten, foto’s en overige zaken worden klaargemaakt voor publicatie op de website. Samen met u controleren we of alles op de juiste plek staat en of alle pagina’s en linkjes goed aanklikbaar en vindbaar zijn.

 

5rondje

Oplevering en training

De site is nu klaar voor publicatie. E-Launch zorgt ervoor dat u duidelijke uitleg krijgt zodat u zelf in staat bent om uw website te updaten, teksten te wijzigen en bijv. nieuwsberichten te plaatsen. Uiteraard blijven wij tot uw beschikking staan voor verdere hulp!