Één van de meest voorkomende “problemen” die wij tegenkomen in het dagelijkse leven van computer- en smartphonegebruikers is het vergeten van wachtwoorden van alle diverse accounts die je aanmaakt: je e-mail accounts (privé/zakelijk), social media, internetbankieren, en ga zo maar door. Niet is het alleen belangrijk dat je voor al deze diensten niet hetzelfde wachtwoord gebruikt, ook is het aan te raden om je wachtwoorden regelmatig te wijzigen.

Wij merken dat mensen gemakshalve vaak toch hetzelfde wachtwoord gebruiken, of de wachtwoorden na verloop van tijd simpelweg vergeten zijn als je deze niet regelmatig hoeft in te voeren.

Een zeer handig hulpmiddel hiervoor is het gebruik van een passwordmanager app. Er zijn meerdere van dit soort apps beschikbaar, maar ééntje die we van harte kunnen aanraden is Enpass.

splash_uwp-590x444

Enpass biedt apps voor alle denkbare platforms, zowel voor desktop (Windows/Mac/Linux) als smartphone en tablet (Windows/iOS/Android). Het gebruik is eenvoudig: Je installeert de app en maakt direct een Enpass-wachtwoord aan om toegang tot de app te krijgen. Dit wachtwoord zal je iedere keer moeten invoeren om de app te openen.

totp_ios stores

Eenmaal de app geopend, kan je voor al je diverse accounts de relevante gegevens opslaan. Voor social-media en je mailaccounts is dit uiteraard vaak de gebruikersnaam en het wachtwoord, maar voor andere zaken zoals bijv. je creditcard kan je ook kaartnummer en beveiligingscode (CVC-nummer) opslaan.

Alle gegevens worden opgeslagen in een versleuteld bestand dat zonder het Enpass-wachtwoord onmogelijk uitgelezen kan worden, ook niet als je telefoon gestolen wordt of kwijt raakt.

Erg handig is dat je Enpass de gegevens ook kan laten opslaan in één van de clouddiensten als OneDrive, Dropbox, Google Drive of iCloud. Dit is erg handig als je Enpass op meerdere apparaten gebruikt omdat alle gegevens automatisch synchroniseren. Alle gegevens die je invoert zie je dus automatisch op al je apparaten terug. Je hoeft dan ook niet al je gegevens opnieuw in te voeren als je de app opnieuw moet installeren.

De app is gratis voor je desktop pc (Windows/Mac/Linux), voor de mobiele apps moet wel eenmalig betaald worden (geen periodieke abonnementskosten). Je krijgt hiervoor een app die zeer regelmatig geupdated wordt met nieuwe functies en de nieuwste beveiligingstechnieken ondersteunt als bijv. Touch ID (vingerafdruk) of Windows Hello (vingerafdruk of iris-scanner).

Meer informatie vindt je op www.enpass.io , daar vindt je ook de links om de apps te downloaden voor jouw computer of smartphone.

Sla al je wachtwoorden op met Enpass

Je zou ook interesse kunnen hebben in