Office-2016-for-Mac-is-here-1

Voor veel computergebruikes is het Microsoft Office pakket (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, etc.) ook voor thuis onmisbaar, bijv. voor school- of studiewerk van de kinderen.

Om het Office pakket op een legale manier geïnstalleerd te krijgen zijn er diverse mogelijkheden, die wij hier voor u op een rij zetten. Wij adviseren u om Office te verkrijgen via een Office 365 abonnement. Dit biedt vele voordelen: U heeft altijd de meest recente versie van het pakket, en u ontvangt tevens heel veel opslagruimte (1000 GB!) op OneDrive die u kunt gebruiken voor het veilig online opslaan van al uw documenten, foto’s en video’s.

De volgende opties zijn beschikbaar, welke optie voor het meest geschikt is hangt af van het aantal computers waarvoor u Office nodig heeft binnen uw thuissituatie, of u misschien al een zakelijk Office 365 abonnement heeft, en waar uw kinderen studeren.

Wij herinneren u eraan dat het Office-pakket, net als de OneDrive cloudopslag, zowel gebruikt kan worden op Windows als op Mac computers.

 

1:  U heeft al een zakelijk Office 365 Business Premium account (van uw werk)

Indien u via uw werkgever reeds beschikt over een Office 365 Business Premium account, dan kunt het het Office-pakket via de Office 365 portal downloaden en installeren op maximaal 5 computers, dus ook op uw privé-thuiscomputer. De software kan dan ook door andere gebruikers op dezelfde computer gebruikt worden. De andere gebruikers ontvangen dan echter niet uitgebreide opslag op OneDrive van 1000GB, maar kunnen wel van de programma’s als Word, Excel en PowerPoint gebruik maken.

 

2:  Office 365 Personal

Met het Office 365 Personal abonnement kunt u het Office-pakket op één computer installeren. De gebruiker waar het abonnement op afgesloten is ontvangt tevens 1000GB opslagruimte op OneDrive, en 60 minuten per maand Skype-belminuten om wereldwijd te bellen naar vaste nummers. Tevens kunt u gebruikt maken van de uitgebreide Office apps op uw tablet en smartphone. Dit abonnement kost normaal gesproken €70 per jaar, maar als u online zoekt vindt u het al voor ongeveer €40 per jaar.

 

3: Office 365 Home / Thuisgebruik

Indien uw binnen uw familie meerdere computers heeft, dan is het Office 365 Home abonnement aan te bevelen. Dit pakket mag door 5 gebruikers op maximaal 5 computers geïnstalleerd worden. Iedere gebruiker afzonderlijk ontvangt 1000 GB OneDrive opslagruimte en 60 Skype-belminuten om wereldwijd te bellen naar vaste nummers.
De reguliere prijs van dit abonnement is €99 per jaar, maar online al te vinden voor ongeveer €60 per jaar. Dit pakket is ideaal voor gezinnen met meerdere gezinsleden die hun eigen computer hebben.

 

4: Office 365 voor scholieren/studenten via de school of universiteit

Veel hoge scholen en universiteiten bieden hun studenten een vrijwel gratis Office 365 abonnement aan waarmee de student het Office-pakket op zijn computer kan installeren. Het Office 365 abonnement kan dan direct via de school/universteit verkregen worden of via websites als www.slim.nl (middelbare school) of www.surfspot.nl (basisonderwijs, hoge scholen en universiteit). Zo kunnen studenten bijv. als een Office 365 abonnement krijgen voor slechts €4 per jaar. Sommige onderwijsinstellingen bieden Office 365 helemaal gratis aan. Informeer goed bij je school of universiteit wat de mogelijkheden zijn. Deze abonnementen voor studenten bevatten overigens vaak alleen het Office-pakket voor één computer en bieden niet de uitgebreide opslagruimte op OneDrive.

MS Office voor thuis? Zo kan je het goedkoop krijgen.